Project Juffrouw Ida: Prinsestraat 37B

  • Plattegrond eerste verdieping
  • Plattegrond begane grond

Algemene Beschrijving

Wonen in het hart van Den Haag met alles in de buurt voor uitgaan, cultuur, dineren, shoppen en genieten. Teruggetrokken van de straat, in een oase van rust midden in de stad ligt deze zojuist volledig getransformeerde lichte stadswoning met 2 ruime slaapkamers en terras op het Zuidwesten. 

De Prinsestraat behoort tot de oudste straten van Den Haag. Dit stukje wordt al sinds de Middeleeuwen bewoond. Centraal om de hoek van het Paleis, de Plaats en vervolgens de hofvijver en het Binnenhof en op de lijn van de Grote Kerk en de Paleistuin. Alles wat het leven leuk maakt, ligt hier om de hoek in het Hofkwartier. De Prinsestraat is door de jaren heen een gezellige winkelstraat met winkeliers die excelleren in hun vakgebied, authentieke restaurants en natuurlijk het Korzotheater, met vervolgens om de hoek de rest van het geweldige Haagse centrum. 

Deze charmante stadswoning ligt achter de poort van Prinsestraat 37. In vroeger tijden werd deze poort onder andere gebruikt voor brandweerwagens die hier gestationeerd waren. Inmiddels is het veranderd in een uniek, rustig plekje midden in de stad. Prinsestraat 37B is de linkerhelft van de twee woningen die van een voormalige kantoorruimte getransformeerd zijn. 

Op de begane grond springt de gigantische glazen schuifpui, vanaf de vloer bijna tot het plafond er direct uit. Deze zorgt voor heerlijk veel licht in de woning en draagt bij aan het ruimtelijk effect. De luxe open keuken ligt aan de achterzijde en is uiteraard voorzien van de te verwachten apparatuur. Een heerlijke living voor het moderne stadse leven. Achter de living ligt de hal met toilet en trap naar de eerste verdieping. 

Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers. Een masterbedroom met voldoende plek voor een riant tweepersoons bed en garderobe. De tweede kamer is op vele manieren inzetbaar. De badkamer is slim ingedeeld met gebruik met luxe materialen. Er is een bad, ruime inloopdouche en brede wastafel. 

Een compacte woning, ideaal voor bijvoorbeeld starters, of: voor senioren die liever van het stadse leven genieten dan een groot huis te moeten onderhouden. 

Bijzonderheden: 
- Gelegen aan een afgesloten binnenplaats in hartje centrum; 
- Gerenoveerd met het gebruik van luxe materialen; 
- Terras direct voor de deur met een grootte van bijna 14 m2; 
- Erfpacht eeuwigdurend afgekocht; 
- De transformatie van deze stadswoning bevindt zich in de laatste fase. Voor deze aanbieding is de informatie gebruikt die op grond van de architectonische tekeningen beschikbaar is gesteld. De gebruikte beelden, de plattegronden en de keukenimpressies geven een compleet beeld van hoe de woning eruit komt te zien. Echter aan de hier verstrekte informatie kunnen geen rechten worden verleend; 
- Alle opgegeven maten zijn indicatief.

Project details

Straat: Prinsestraat 37B
Plaats: Den Haag
Woonoppervlakte: 71
Aantal kamers: 3
Soort Woning: Stadswoning
Vraagprijs: -